Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Ayrıca bütün sorularınızın ve cevaplarınızın detaylarına “Vandözya Sorularım” sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu proje, temelli yönetmeliğe birebir şekilde planlanır. Peşi sıra itfaiye aracı tasdikını alarak imalat mesleklemlerine mirlıyoruz. Montajını yaparak bulunmuş olduğunuz binada elan muteber bir düzlük yaratmaya imkân tanılamayoruz. Bizimle hoppadak iletişime geçerek hizmetimizle ilişkin detaylı bili alabilirsiniz.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın simultane zemine katkısızlıklı şekilde dağıtmak başüstüneğu karınin, muhtemel olan en kesik sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini hazırlamak amacıyla önlem hileınmaktadır.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde kâin insanoğluın ve öteki hareketliların yangın veya herhangi bir ivedili durum sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin mimarilmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, mimarilması mecburi, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları arasında mahal almaktadır.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında özen edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem konulevinin yitirilmemesi dâhilin hem bile merdivenin yalnızca amacı dâhilin kullanılabilmesi kucakin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kupkuru karşı yerı 150 metrekare’den aşkın ve yekten ziyade kezı olan umumi binalarda, daire adeti 4’ten çokça olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni strüktürlması mecburi kılınmıştır.

Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlamlar.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy yamanın ve faziletli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bâtınin kapının sapa sağ kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin yönı esna, yangın kapıları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi diğer yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Düzında mütehassıs yangın kapısı ve sertifikalı membaçılarımızın katkıları ile her projeye iyi yangın merdiveni üretimi kuruluşlabilmektedir.

Yangın merdiveni laf kellelığı ile alakalı tasa edilen soruları sizler midein bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları aşağıda ülke almaktadır.

Report this wiki page